viernes, 2 de agosto de 2013

Encara no saps què fer? Preparat aquest agost...

A partir del dijous, 1 d’agost

Inici dels assajos dels diferents ballets per la 16a Trobada de Gegantons i altres elements folklòrics infantils de Sant Roc de Solsona.

Dies d’assaig: 1, 2, 6, 7, 8, 9 i 12 d’agost a les 19 h.

Divendres, 2 d’agost

CÀMPING EL SOLSONÈS (Solsona): FUSTER DE LA CUA EN CONCERT. A la terrassa del bar. Entrada gratuïta.

SANTUARI DEL MIRACLE (Riner): FESTA MAJOR. A les 18 h, caminada a peu al santuari des de la plaça del Camp de Solsona. A les 22 h, vetlla de Santa Maria.

SOLSONA: XXXII CICLE DE CONCERTS D’ESTIU. Actuació d’Andrea Motis & Joan Chamorro Trio (jazz) a les 22 h al Teatre Comarcal.

SOLSONA: FORA ESTOCS D’ESTIU. Més informació: www.solsonacomercial.com

 

Dissabte, 3 d’agost

SANT ESTEVE D’OLIUS: FESTA MAJOR. A les 21.30 h, 12è gran sopar a l’esplanada del Molí del Pont. Cal fer reserva al 609046134. I a les 23.30 h, gran ball amb Elisabeth Majoral.

SANTUARI DEL MIRACLE (Riner): A les 9.30 h, activitat de natura i cultura pels voltants del Santuari amb Territori de Masies. A les 19 h, XIX MUSICÁLIA DEL SOLSONÈS amb concert de cambra a la Casa Gran a càrrec de Jaume Solé (violoncel) i Assumpta Rodriguez (piano).

SANT LLORENÇ DE MORUNYS: CURSA KM.Vertical a les 17.30 h. Sortida del Parc de Bombers fins a la Creu del Codó. Incripcions: 15 € al mateix dia de la cursa. *S’adjunta el programa

SISQUER (Guixers): FESTA MAJOR. Al matí, missa i benedicció del pa.

SOLSONA: REVETLLA D’ESTIU a càrrec d’Eclipse a les 23 h a la plaça del Camp.

SOLSONA: FORA ESTOCS D’ESTIU. Els trobareu també a la plaça Major. Més informació: www.solsonacomercial.com
SOLSONA: VISITA GUIADA AL NUCLI HISTÒRIC DE SOLSONA. A les 11 h des de l’Oficina de Turisme. VISITA GUIADA FAMILIAR. Visita guiada al nucli històric de Solsona i al Quarto dels Gegants a les 19 h. Inici de la visita a l’Oficina de Turisme. Més informació: 973482310.

PINELL DE SOLSONÈS: FESTA DELS SANTS ABDÓ I SENÉN. Missa i benedicció del pa.

 

Diumenge, 4 d’agost

ENFESTA (la Molsosa): FESTA MAJOR. Missa al matí i tot seguit, vermut i rifa. A la tarda, ball amb Jordi Casellas on es repartiran entrepans de pernil per a tothom i a la mitja part es farà un sorteig.

SANT ESTEVE D’OLIUS: FESTA MAJOR. A les 12 h, missa solemne, benedicció i repartiment del pa. Després ball-vermut amb Joan Vilandeny i a les 19 h, ball també amb Joan Vilandeny.

SANTUARI DEL MIRACLE (Riner): FESTA MAJOR. A les 12 h, missa major i refresc al claustre del monestir, on hi haurà dues exposicions: “L’auca del Miracle” amb il·lustracions de Núria Franquet i “Contemplació del transcendent” amb imatges de Georges Rouault.
SOLSONA: VISITA GUIADA AL NUCLI HISTÒRIC DE SOLSONA. A les 11 h des de l’Oficina de Turisme. Més informació: 973482310.


Properament...

 

Del 5 al 9 d’agost

CAN JOVAL – Casa de Colònies  (Clariana de Cardener): III BIBERÓ ROCK FESTIVAL. Més informació: www.biberorock.comwww.canjoval.com

Dimarts, 6 d’agost

SANT JUST DE JOVAL (Olius, Clariana de Cardener): FESTA DE SANT SALVADOR. A les 8 h, missa a la capella romànica de Sant Salvador.

SANT LLORENÇ DE MORUNYS: CONCERT amb Bilas de Mark Pulido a les 20 h a l’església parroquial. A les 22 h, des dels claustres, un TOMB NOCTURN per la història de Sant Llorenç. Més informació: 973492181.

LA VALLDAN (Odèn): FESTA DE SANT SALVADOR. Missa i benedicció del pa.

 

Dimecres, 7 d’agost

SOLSONA: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS) – Del 7 al 19 d’agost. A les 22 h, concert inaugural d’AIMS al Teatre Comarcal de Solsona, a càrrec dels professors. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival


De 8 a l’11 d’agost
SANT LLORENÇ DE MORUNYS: FESTA MAJOR. Durant aquests dies tot el poble és un esclat de festa: botifarrada popular, cercaviles amb els gegants, jocs de cucanya, festa de l’escuma, futbol, concerts, sardanes, havaneres, teatre, correfoc, castell de focs, balls, etc. *S’adjunta el programa en un pdf

 

Dijous, 8 d’agost

SOLSONA: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS). A les 19.30 h, concert a l’auditori de la sala polivalent, a càrrec dels alumnes. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival

 

Divendres, 9 d’agost

SOLSONA: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS). A les 19.30 h, concert al pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès, a càrrec dels alumnes. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival


Dissabte, 10 d’agost

BRICS (Olius): FESTA MAJOR DE BRICS. (Cal consultar programa.)

LA MOLSOSA: FESTA MAJOR. A les 22 h, sopar popular i ball amb IGNASI PONS.

SANT JUST DE JOVAL (Olius, Clariana de Cardener): FESTA MAJOR DE SANT SALVADOR. (Cal consultar programa.)

SOLSONA: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS). A les 19.30 h, concert a l’auditori de la sala polivalent, a càrrec dels alumnes. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival

 

SOLSONA: REVETLLA D’ESTIU a càrrec de Crystal a les 23 h a la plaça del Camp.

 

Diumenge, 11 d’agost

BRICS (Olius): FESTA MAJOR DE BRICS. (Cal consultar programa.)

LA LLENA (Lladurs): FESTA MAJOR. A les 12 h, missa i refresc.

SANT JUST DE JOVAL (Olius, Clariana de Cardener): FESTA MAJOR DE SANT SALVADOR. (Cal consultar programa.)

SANT LLEÏR DE LA VALL D’ORA (Navès): a la tarda, 1.116 è ANIVERSARI DE LA MORT DEL COMTE GUIFRÉ I, EL PELÓS. (Cal consultar programa.)

SANT LLORENÇ DE MORUNYS: CONCERT DE FESTA MAJOR a càrrec de la Coral Morunys a les 22.30 h a l’església parroquial.

SANTA SUSANNA (Riner): FESTA MAJOR. 1a TROBADA MOTERA I 2A TROBADA DE CLÀSSICS DE SANTA SUSANNA. A les 9 h esmorzar popular a la terrassa del Restaurant Sant Ponç. A les 12 h, verificació de vehicles i ruta en direcció al Pantà de Sant Ponç. A partir de les 18.30 h, Animació infantil, sopar i revetlla amb Marc Anglarill. Per a més informació: Restaurant Sant Ponç – 973 481858 – rstsantpons@hotmail.es

SANTUARI DEL MIRACLE (Riner): XIX MUSICÀLIA DEL SOLSONÈS. A les 19 h, concert de l’Acadèmia Internacional de Música del Solsonès.

SOLSONA: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS). A les 13 h, concert a la catedral de Solsona, a càrrec de professors i alumnes. Entrada gratuïta. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival


Dilluns, 12 d’agost

SOLSONA: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS). A les 22 h, concert al Teatre Comarcal, a càrrec dels professors i alumnes. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival


Dimarts, 13 d’agost

SOLSONA: XVI TROBADA DE GEGANTONS I ALTRES ELEMENTS FOLKLÒRICS INFANTILS DE SANT ROC. A les 17 h, ballets dels gegantons per als avis a la residència Pere Màrtir Colomés.


Del 14 al 18 d’agost
LA COMA (la Coma i la Pedra): FESTA MAJOR. Jocs de cucanya, festa de l’escuma, futbol, concerts, havaneres, balls, etc. (Cal consultar programa.)

 

Dimecres, 14 d’agost

GUIXERS: FESTA MAJOR. (Cal consultar programa.)

ODÈN: FESTA MAJOR. A les 21 h, típica mongetada i tot seguit, ball amb Rico-Rico.

SU (Riner): FESTA MAJOR. Dimecres, ball de nit. Dijous, missa al matí i ball de fi de festa a la tarda.

 

Dijous, 15 d’agost

CASTELLAR DE LA RIBERA: FESTA MAJOR. (Cal consultar programa.)

LA MOLSOSA: FESTA MAJOR. A les 10.30 h, missa i concert amb la coral Ressons de Calaf. A la tarda, ball amb JORDI CASELLAS i entrepans per a tothom.

GUIXERS: FESTA MAJOR. (Cal consultar programa.)

MADRONA (Pinell de Solsonès): FESTA MAJOR. Missa i benedicció del pa.

ODÈN: FESTA MAJOR. A les 12 h, missa solemne amb la benedicció i repartiment del pa. Vermut per a tothom acompanyat per l’acordionista David Casals. A les 18.30 h, ball de Festa Major amb Jordi Soler.

SU (Riner): FESTA MAJOR. Dimecres, ball de nit. Dijous, missa al matí i ball de fi de festa a la tarda.

SOLSONA: a les 19 h, SARDANES amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, al passeig del Pare Claret.

SOLSONA: XVI TROBADA DE GEGANTONS I ALTRES ELEMENTS FOLKLÒRICS INFANTILS DE SANT ROC. A partir de les 17 h, engalanament del barri de Sant Roc.

 

Divendres, 16 d’agost

ARDÈVOL (Pinós): FESTA MAJOR. A les 23 h, revetlla popular amb jocs de cucanya, coca i xocolatada per a tothom.

LA COMA (la Coma i la Pedra): FESTA MAJOR DE SANT ROC. Missa, cant dels goigs i benedicció del pa. 

SANT JUST D’ARDÈVOL (Pinós): FESTA DE SANT ROC A LA CAPELLA D’AINÈS. A les 12.30 h, missa i benedicció del pa a l’aire lliure; dinar i ball de tarda a l’aire lliure.

SANT LLORENÇ DE MORUNYS: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS). A les 22 h, concert a càrrec dels professors, a l’església parroquial. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival

SOLSONA: XVI TROBADA DE GEGANTONS I ALTRES ELEMENTS FOLKLÒRICS INFANTILS DE SANT ROC. A les 9 h, missa a la capella del sant, ball de l’àliga infantil i esmorzar. A partir de les 17 h, plantada d’elements folklòrics i inscripcions, concurs d’acoloriment i taller gratuït de globoflèxia a càrrec de l’empresa Regal i Festa. A les 19 h, passacarrers pel nucli antic. A les 20 h, ball de gegants bojos infantils i ballets d’óssos, cavallets, drac, nans, àliga i gegantons i sortejos a la plaça de Sant Roc.

Dissabte, 17 d’agost
ARDÈVOL (Pinós): FESTA MAJOR. A les 8 h, partit de futbol casats contra solters. A les 17 h, festa de l’escuma a la pista poliesportiva. A les 19 h, el Pagès de Ferro. A partir de les 22 h, sopar i espectacle de festa major.
EL MONTNOU (Odèn): VIII CONCURS DE GOSSOS D’ATURA. A les 18 h, TROBADA D’ACORDIONISTES i tot seguit ball amb l’acordionista David Casals. Més informació: www.oden.cat

SANTUARI DEL MIRACLE (Riner): XIX MUSICÀLIA DEL SOLSONÈS amb El Petit de Ca l’Eril “La figura del buit” a les 19 h.

SOLSONA: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS). A les 12 h, concert a l’auditori de la sala polivalent, a càrrec dels alumnes. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival

SOLSONA: REVETLLA D’ESTIU a càrrec de Jordi Casellas a les 23 h a la plaça del Camp.

SANT LLEÏR DE LA VALL D’ORA (Navès): FESTA MAJOR. Al matí, VIII CAMINADA POPULAR DE LA VALL D’ORA (la inscripció és gratuïta i cal fer-la amb antelació suficient). A les 16 h, concurs de ping-pong. A les 18 h, pregó de la Festa Major. A la nit, trobada d’acordionistes.

 

Diumenge, 18 d’agost

ARDÈVOL (Pinós): FESTA MAJOR. Al matí missa. A la tarda, ball de festa major.

CLARÀ (Castellar de la Ribera): FESTA MAJOR DEL REMEI.

ODÈN: XI TROBADA D’ACORDIONISTES al local social a la tarda.

SANT LLEÏR DE LA VALL D’ORA (Navès): FESTA MAJOR. A les 13 h, missa i benedicció del pa; i ball de tarda.

SOLSONA: FESTIVAL DE MÚSICA DE LA CATALUNYA CENTRAL (AIMS). A les 12 h, concert a l’auditori de la sala polivalent, a càrrec dels alumnes. A les 22 h, concert de cloenda al Teatre Comarcal de Solsona, a càrrec de professors, alumnes solistes i de l’orquestra de cambra d’AIMS. Veure programa: www.aims.cat/ca/el-festival

 

Dimarts, 20 d’agost

SOLSONA: FESTA DE SANT BERNAT. A les 9 h, missa a la capella del Vinyet.

 

Divendres, 23 d’agost
PORT DEL COMTE (la Coma i la Pedra): FESTA MAJOR.  (Cal consultar programa.)
SANT LLORENÇ DE MORUNYS: A les 22 h, des dels claustres, un TOMB NOCTURN per la història de Sant Llorenç. Més informació: 973492181.

Dissabte, 24 d’agost

ELS QUADRELLS (la Molsosa): FESTA MAJOR. A les 21 h, sopar amb entrepà gratuït i ball.

PORT DEL COMTE (la Coma i la Pedra): FESTA MAJOR.  (Cal consultar programa.)
SANT LLORENÇ DE MORUNYS: CONCERT a càrrec de Vés amb mi a les 21.30 h a l’església parroquial. Al vespre, un TOMB NOCTURN per la història de Sant Llorenç. Més informació: 973492181.

SOLSONA: REVETLLA D’ESTIU a càrrec d’Elisabeth Majoral a les 23 h a la plaça del Camp.

 

Diumenge, 25 d’agost

CAP DEL PLA (Lladurs): FESTA MAJOR DE SANT AGUSTÍ. A les 12 h, missa i benedicció del pa. A la tarda, ball.

ELS QUADRELLS (la Molsosa): FESTA MAJOR. A les 13 h, missa a la capella de SANTA EULÀLIA, i rifa tradicional del tortell.

PORT DEL COMTE (la Coma i la Pedra): FESTA MAJOR.  (Cal consultar programa.)

SOLSONA: APLEC A SANT BERNAT. Missa a les 11.30 h.

 

Divendres, 30 d’agost
CÀMPING EL SOLSONÈS (Solsona): MARIDATGE, A les 21.30 h, amb Cava Bertha. *S’adjunta el programa

30 i 31 d’agost
LA COMA I LA PEDRA: RUTA DEL CONTRABAN. (Cal consultar programa.) 

Dissabte, 31 d’agost
SANT LLORENÇ DE MORUNYS: VII NIT LITERÀRIA I MUSICAL DEL SOL DEL SOLSONÈS i també “EL CARLISME A LA VALL DE LORD”. Més informació: 973492181.
SOLSONA: FESTA MAJOR. A la tarda, XXIV TROBADA INTERNACIONAL D’ACORDIONISTES a la plaça de Sant Joan.
SOLSONA: a les 19 h, SARDANES amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, al passeig del Pare Claret.


ALTRES ACTIVITATS (visites guiades, museus, exposicions...)

TEATRE, EXPOSICIONS, CINE I ALTRES ESDEVENIMENTS

EXPOSICIONS

...ESTENENT MÚSICA” - Mostra d’instruments musicals del món
Sala d’exposicions temporals del Museu Diocesà i Comarcal del Solsona.
Horaris:            De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16.30 a 19 h
                        Diumenges i festius de 10 a 14 h.
Exposició oberta fins el 31 de desembre de 2013.
Organitza: Amics del Museu amb la col·laboració del Museu D i C de Solsona i l’Ajuntament de Solsona.

CINE PARÍS
Ctra. de Torà – Solsona
Tel.: 973 48 02 77 – 618 143 303
Aquí hi trobaràs la cartellera:    www.cineparis.net


MUSEUS, ESPAIS VISITABLES I VISITES GUIADES

CASTELLAR DE LA RIBERA

MUSEU DE L’ESCOLA RURAL
Un viatge en el temps que reflexa el camí que les escoles rurals han recorregut al llarg del segle XX fins als nostres dies.
Visites amb reserva prèvia.
Tel: 973481640 - 630592512 - 696397271

NAVÈS

ECOMUSEU DE LA VALL D’ORA
Visita de la serradora i el moli fariner de ca l’Ambrós, l’escola rural amb un recull d’eines i el pont romànic.
Cal reserva prèvia (mínim 10 persones).
Tel: 973 29 90 45 – 608 99 81 64

ODÈN

CENTRE NATURA D’ODÈN
Tancat temporalment per obres.
Més informació: Ajuntament d’Odèn 973480017

OLIUS

SANT ESTEVE D’OLIUS
HORARI D’ESTIU – Abril a Setembre: de les 10 h a les 20 h
Església de Sant Esteve d’Olius (cripta romànica) i cementiri modernista

MERCAT D’OLIUS
Cada diumenge a la plaça de l’Olivera (Urb. Pi de Sant Just)

RINER

SANTUARI DEL MIRACLE (retaule barroc)
Horari: de les 10 h a les 20 h

PINÓS

SANTUARI DE PINÓS
Reproducció de l’audiovisual: “El carlisme a Catalunya: els Tristany”
Horari: de dilluns a divendres a les 12 h*; caps de setmana i festius a les 12 h* i a les 17 h*.
*Cal dirigir-se al Restaurant Hostal de Pinós per poder-lo veure.
Tel: 659 11 78 69

SANT LLORENÇ DE MORUNYS

CENTRE BTT SOLSONÈS – VALL DE LORD
Oficina de Turisme de la Vall de Lord – Punt d’acolliment
Ctra. de Berga, s/n
Tel: 973 49 21 81
HORARI ESTIU (del 16 de juliol fins al 31 d’agost)
De dimarts a diumenge:  de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h
Dilluns, TANCAT.
HORARI HABITUAL
Dissabtes: de 10.30 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h
Diumenges i festius de 10.30 h a 13.30 h.
* Setmana Santa i estiu, consultar horaris

VISITES GUIADES A SANT LLORENÇ DE MORUNYS
Per a més informació: 973 49 21 81 (Oficina de Turisme de la Vall de Lord)

SOLSONA

VISITES GUIADES A SOLSONA. Recorregut pels punts més destacats del nucli històric de Solsona.
Dissabtes, diumenges i festius
Hora: a les 11 h.
Durada: 1 h i 30 minuts.
Punt de trobada: Oficina de Turisme del Solsonès (Ctra. de Bassella, 1 de Solsona - 973482310)

VISITES FAMILIARS. Visita guiada al nucli història i al quarto dels gegants.
Tots els dissabtes, a les 19 h, des del 22 de juny fins al 17 d’agost.
Durada: 1 hora.
Punt de trobada: Oficina de Turisme del Solsonès (Ctra. de Bassella, 1 de Solsona - 973482310)

VISITES NOCTURNES – Solsona subterrània
Els divendres de juliol a les 20.30 h.
Cal reserva prèvia al 973482310. Places limitades.
Punt de trobada: Oficina de Turisme del Solsonès (Ctra. de Bassella, 1 de Solsona).

CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL SOLSONÈS I REPRODUCCIÓ D’UN TALLER GANIVETER
Ubicat de l’Oficina de Turisme del Solsonès (ctra. de Bassella, 1 de Solsona)
De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.
Diumenges i festius, de 10 a 13 h.

MUSEU DIOCESÀ I COMARCAL
Horari de maig a setembre: de les 10 h a les 13 h i de les 16.30 h a les 19h.
Diumenges i festius: de les 10 h a les 14 h.
Dilluns, TANCAT

POU DE GEL
Horari d’estiu (juliol i agost)
De dimarts a divendres d’11 a 13 h
Dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 19 h.
Diumenge d’11 a 13 h
Visites comentades
Dissabtes a les 13 h i a les 18.30 h
Diumenges a les 13 h

HORARIS DE MISSES DE SOLSONA I COMARCA

Santuari de Lord
Diumenges i dies de precepte a les 11 h.

Santuari de Pinós
Diumenges a les 11.30 h.

Santuari del Miracle
Diumenges a les 11.30 h.

Olius
Diumenges a les 12.30 h.

Sant Llorenç de Morunys
Diumenges a les 12 h.

Solsona
Feiners
Catedral: a les 10 del matí
Companyia de Maria: a 2/4 de 8 de la tarda
Dissabte
Catedral (Claustre): 10 del matí
Dissabtes i Vigílies de festa
Companyia de Maria: 2/4 de 7 de la tarda.
Catedral (Claustre): 8 del vespre.
Diumenges i festes
Catedral: 10 del matí i 8 del vespre (tardor-hivern, a les 7 del vespre).
Cor de Maria: 12 matí.
Hospital: 11 matí.

Bon cap de setmana!!!
No hay comentarios:

Publicar un comentario